4 načini za uspešno vodenje podjetja v osebni krizi

8 razlogov zakaj lokalni marketing
8 razlogov, zakaj lokalni marketing razširiti tudi na splet
08/10/2015
selitev lokalnega podjetja
10 korakov, ki jih morate opraviti pri selitvi podjetja na novo lokacijo
12/11/2015

4 načini za uspešno vodenje podjetja v osebni krizi

vodenje podjetja v osebni krizi

Vsak se kdaj znajde v osebni krizi, če ste podjetnik in se vam v zaseben življenju pojavijo velike težave, pa je še toliko bolj pomembno kako se odzovete. Če se ne odzovete pravilno, lahko namreč ogrozite svoje podjetje in delovna mesta ter s tem otežite življenje še vašim zaposlenim. Zato, ko se boste znašli v zasebnih težavah, upoštevajte spodnje štiri nasvete.

1. Prosite za pomoč

Obrnite na vaše zaposlene in jih prosite za pomoč. Najprej jim obrazložite situacijo v kateri ste se znašli, kaj lahko to pomeni za podjetje in kako vam lahko oni pomagajo. Številni bodo z veseljem priskočili na pomoč. Če ste samozaposlena oseba in nimate zaposlenih, na katere bi se lahko obrnili, se obrnite na vaše prijatelje in sorodnike. Oni lahko opravijo lažja dela, ki ne zahtevajo veliko znanja, predvsem pa so vam lahko v veliko pomoč pri reševanju vaših težav v zasebnem življenju. Priporočamo tudi, da se obrnete na profesionalno osebo, ki vam lahko pomaga.

2. Bodite odkriti z vašimi strankami in poslovnimi partnerji

Stranka in poslovnim partnerjem razložite, kaj se vam je zgodilo in jim povejte, da boste naredili vse, da se težave čim prej rešijo. Za nujne primere jim še vedno bodite na razpolago, če jim boste dobro razložili nastalo situacijo, pa vas večina zaradi manj pomembnih primerov ne bo niti kontaktirala ali pa vas bo prosila le za kakšen nasvet. Na ta način boste imeli več časa zase.

3. Osredotočite se na najpomembnejše tekoče posle

Največ časa, ki ga namenjate delu, posvetite najpomembnejšim poslom, od katerih je vaše podjetje odvisno. Pomembne odločitve, ki ne potrebujejo takojšnje obravnave, raje prestavite za nekaj časa, saj bi v trenutnem stanju lahko povzročili več škode kot koristi.

4. Poglobite se vase

Dobro razmislite o nastali situaciji. Kakšne so vaše prioritete? So se težave v zasebnem življenju pojavile zaradi podjetja? Uživate v svojem poslu? Lahko podjetje reši tudi vaše težave v zasebnem življenju? Kaj vam pomeni več, zasebno življenje ali vaše podjetje? Bi lahko živeli tudi brez podjetja? Bi mogoče upravljanje podjetja za nekaj časa lahko zaupali drugi osebi? Če je le možno, si po razmisleku privoščite vsaj en mesec dopusta in čim manj razmišljajte o vašem delu. Ko se vrnete z dopusta, še enkrat razmislite o vaših prioritetah.

Zaključek

Najpomembneje je, da si priznate, da ste v težavah in da potrebujete pomoč. Ob upoštevanju zgornjih štirih korakov, se bo precej zmanjšala možnost, da bi težave v zasebnem življenju pokopale še vaše podjetje. Ker smo ljudje različni, je zelo težko pripraviti neke generalne nasvete, ki bi koristili vsem. Razmislite kaj najbolj ustreza vam.

Pišite nam na info@venalis.si ali nas pokličite na 051 210 148. Skupaj bomo analizirali vaše težave in glede na to pripravili ustrezne rešitve.

Vir prikazne slike: Itechsum.com

Zakaj ne bi bili obveščeni o novih objavah?

Vpišite vaš e-mail naslov in poskrbeli bomo, da vam nič ne uide.